Koroptve obalené slaninou, pečené spolu s cibulí, slaninou, zelím, česnekem a pivem.
Ingredience:
12 ks | plátků anglické slaniny |
6 ks | mladých koroptví |
3 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | hlávkového bílého zelí |
50 g | másla |
50 g | slaniny |
300 ml | piva |
2 lžíce | oleje |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné koroptve omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme uvnitř i zvenku
2. Kuchyňským motouzem jim svážeme nohy a křídla do balíčku, každou obalíme 2 plátky anglické slaniny a pevně ovážeme
3. Ze zelí odkrojíme tuhou část, rozdělíme na jednotlivé listy, ponoříme do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme, pak vyndáme, necháme okapat a nakrájíme na proužky
4. Ve velkém kastrolu na rozehřátém oleji a másle opečeme koroptve (ne moc zprudka) ze všech stran dozlatova a vyndáme je
5. Na vypečený tuk dáme na kostičky nakrájenou slaninu a oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli, orestujeme, vše přendáme do pekáčku, přidáme zelí, oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, sůl, pepř, maso a zalijeme pivem
6. Pekáček zakryjeme, dáme do vyhřáté trouby na 200 °C, teplotu snížíme na 180 °C a pečeme doměkka za občasného přelévání vypečenou šťávou a podle potřeby podlévání pivem.
7. Ihned podáváme s knedlíky nebo vařenými bramborami.
Tímto způsobem můžeme připravit malá kuřátka nebo holoubátka.