REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené koroptve s vinnými listy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z možností přípravy koroptví, tentokrát pečením.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
2 kskoroptve
2 kstenké, široké plátky syrového sádla
80 gmásla
vinné listy
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Část másla promícháme se solí, mletým pepřem a vložíme do koroptví
2. Koroptve osolíme, prsa obalíme do plátků sádla a upevníme je nití, popřípadě každou koroptev zabalíme ještě do dvou vinných listů
3. Koroptve dáme do malého kastrolku boky dolů a pečeme v hodně horké troubě 10 minut
4. Potom koroptve obrátíme na druhou stranu a pečeme v mírně vyhřáté troubě dalších 10 minut
5. Nakonec je položíme prsy nahoru a upečeme doměkka
6. Při každém otevření trouby polijeme koroptve rozehřátým máslem a podlijeme trochou horké vody.

Doporučení:

– Příloha: Vařené nebo opečené brambory a brusinkový nebo rybízový kompot.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy