REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené zelí s jablky a slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z možností, jak připravit přílohové, sladkokyselé zelí, v tomto případě ochucené kromě jiného kousky jablek a anglické slaniny.


Ingredience:
500 gkysaného zelí
100 ganglické slaniny
2 ksmenší jablka
200 mlvody
2-4 lžícekrystalového cukru (nebo podle chuti)
mletý pepř
máslo na vymazání pekáčku

Postup:
  1. Jablka opláchneme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na menší kostičky, anglickou slaninu rovněž nakrájíme
  2. Okapané zelí promícháme s jablky a slaninou, okořeníme pepřem
  3. Pekáček vymažeme máslem, rozložíme zelí, které ještě ochutíme cukrem a pak podlijeme vodou
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C tak 30-35 minut nejlépe zaklopené.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy