REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené tuřínové hranolky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chvíli povařené, pak v troubě upečené hranolky z dužiny tuřínu, ochucené bylinkovou solí a sušeným česnekem. Chutná zdravá příloha.


Ingredience:
1/2 ksvětšího tuřínu
cca 1-2 lžíceoleje
oblíbené bylinkové koření
špetka sušeného česneku
sůl
pečící parír

Postup:

1. Tuřín oloupeme, nakrájíme na centimetrové plátky a ty ještě na hranolky, delší překrojíme
2. Vhodíme je do vroucí osolené vody a vaříme cca 5 minut, poté je scedíme, zalijeme olejem, posypeme kořením, prohodíme, aby se rovnoměrně obalily a rozložíme na plech s pečícím papírem
3. Pečeme na 230 °C dozlatova.

Poznámka:

Více o tuřínu se dozvíte v naší encyklopedii zeleniny zde: Tuřín.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy