REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené švestkové čatní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na vynikající čatní ze švestek, cibule, jablek, hnědého cukru, pomerančového džusu, červeného vinného octa, česneku a koření. Množství vyrobeného čatní podle tohoto receptu je tak na 4 skleničky po 250 ml.


Ingredience:
1 kgšvestek
200 ghnědého cukru
100 mlčerveného vinného octa
1/2 hrnkupomerančového džusu
1/2 lžičkymletého římského kmínu
1/2 lžičkyskořice
3 kshvězdičky badyánu
2 ksvelké cibule
2 ksvětší jablka
1 kscelé paličky česneku
1 ksčerstvý zázvor (kousek jako palec)

Postup:

1. Oloupaný česnek, zázvor a cibuli nasekáme nadrobno a dáme do pekáčku
2. Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a narovnáme na cibuli do pekáčku řezem nahoru, jablka oloupeme, vykrájíme, na hrubo posekáme a dáme mezi připravené švestky
3. Dále přidáme badyán, rovnoměrně posypeme skořicí, kmínem, cukrem a pokropíme pomerančovým džusem a vinným octem
4. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, pečeme kolem 20 minut – šťáva ze švestek musí tvořit bubliny
5. Horké plníme do sklenic, po vychladnutí zavíčkujeme a máme hotovo.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy