Nakrájené nové brambory, cibule, slanina, uzenina a tvrdý sýr, rozložené na pláty alobalu, osolené, opepřené a pokladené plátky másla, pak vše pevně zabalené a upečené v dobře předehřáté troubě.
Ingredience:
800 g | nových brambor |
200 g | tvrdého sýra |
100 g | uzeniny |
100 g | slaniny |
60 g | másla |
2 ks | cibule |
2 lžíce | oleje |
alobal | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Nakrájíme si slaninu, uzeninu a sýr na kostičky a oloupanou cibuli na kolečka
2. Nové brambory si oškrábeme, opláchneme, nakrájíme na plátky a rovnoměrně rozdělíme na olejem potřené pláty alobalu, pak přidáme nakrájenou slaninu, uzeninu, sýr a kolečka cibule, vše opepříme, osolíme a poklademe plátky másla
3. Pak alobal pevně zabalíme, položíme na plech, plech vložíme na předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 40-45 minut
4. Pečené nové brambory pak položíme v alobalu na talíř, vršek rozřízneme a podáváme například se zeleninovým salátem.