REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené nové brambory v alobalu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakrájené nové brambory, cibule, slanina, uzenina a tvrdý sýr, rozložené na pláty alobalu, osolené, opepřené a pokladené plátky másla, pak vše pevně zabalené a upečené v dobře předehřáté troubě.


Ingredience:
800 gnových brambor
200 gtvrdého sýra
100 guzeniny
100 gslaniny
60 gmásla
2 kscibule
2 lžíceoleje
alobal
pepř
sůl

Postup:

1. Nakrájíme si slaninu, uzeninu a sýr na kostičky a oloupanou cibuli na kolečka
2. Nové brambory si oškrábeme, opláchneme, nakrájíme na plátky a rovnoměrně rozdělíme na olejem potřené pláty alobalu, pak přidáme nakrájenou slaninu, uzeninu, sýr a kolečka cibule, vše opepříme, osolíme a poklademe plátky másla
3. Pak alobal pevně zabalíme, položíme na plech, plech vložíme na předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 40-45 minut
4. Pečené nové brambory pak položíme v alobalu na talíř, vršek rozřízneme a podáváme například se zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy