REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené plněné sladké brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vydlabané brambory upečené v troubě, naplněné rozmixovanou bramborovou dření, smaženou cibulkou s rozmarýnem, smetanou, vajíčkem a sýrem, nakonec v troubě zapečené, ozdobené zbylým sýrem, rozmarýnem a zkaramelizovanou slaninou.


Ingredience:
5 ks plátků anglické slaniny
3 ksstředně velkých sladkých brambor
2 ksmalých cibulek
1 ksvekého vejce
1 lžičkanasekaného rozmarýnu
3 lžícemásla
2 lžícetmavého přírodního cukru
2 lžícesmetany ke šlehání
50 gstrouhaného sýra
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Důkladně omyté kartáčkem sladké brambory rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme doměkka, pak je necháme vychladnout
2. Pekáček vyložíme alobalem, postavíme do něho mřížku, na ni položíme plátky slaniny, posypeme cukrem a pečeme v troubě při 200 °C asi 15 minut, až bude slanina vypečená a zkaramelizovaná, necháme vychladnout a pak ji na hrubo nakrájíme
3. V pánvi na 1 lžíci rozehřátého másla necháme zesklovatět očištěné na drobno nasekané cibulky, přidáme většinu na jemno nasekaného rozmarýnu a smažíme 1 minutu, poté sundáme z tepla
4. Vychladlé brambory podélně překrojíme, opatrně vydlabeme a necháme malý okraj, aby vznikly mističky
5. Vydlabanou dřeň rozmixujeme se zbylým máslem, cibulkou s rozmarýnem, rozklepnutým vejcem, smetanou, většinou na jemno nastrouhaným sýrem, solí a pepřem
6. Brambory naplníme připravenou směsí, na plechu je v troubě zapékáme asi 20 minut, ozdobíme zbylým strouhaným sýrem, rozmarýnem i slaninou a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy