REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené plněné sladké brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vydlabané brambory upečené v troubě, naplněné rozmixovanou bramborovou dření, smaženou cibulkou s rozmarýnem, smetanou, vajíčkem a sýrem, nakonec v troubě zapečené, ozdobené zbylým sýrem, rozmarýnem a zkaramelizovanou slaninou.


Ingredience:
5 ks plátků anglické slaniny
3 ksstředně velkých sladkých brambor
2 ksmalých cibulek
1 ksvekého vejce
1 lžičkanasekaného rozmarýnu
3 lžícemásla
2 lžícetmavého přírodního cukru
2 lžícesmetany ke šlehání
50 gstrouhaného sýra
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Důkladně omyté kartáčkem sladké brambory rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme doměkka, pak je necháme vychladnout
2. Pekáček vyložíme alobalem, postavíme do něho mřížku, na ni položíme plátky slaniny, posypeme cukrem a pečeme v troubě při 200 °C asi 15 minut, až bude slanina vypečená a zkaramelizovaná, necháme vychladnout a pak ji na hrubo nakrájíme
3. V pánvi na 1 lžíci rozehřátého másla necháme zesklovatět očištěné na drobno nasekané cibulky, přidáme většinu na jemno nasekaného rozmarýnu a smažíme 1 minutu, poté sundáme z tepla
4. Vychladlé brambory podélně překrojíme, opatrně vydlabeme a necháme malý okraj, aby vznikly mističky
5. Vydlabanou dřeň rozmixujeme se zbylým máslem, cibulkou s rozmarýnem, rozklepnutým vejcem, smetanou, většinou na jemno nastrouhaným sýrem, solí a pepřem
6. Brambory naplníme připravenou směsí, na plechu je v troubě zapékáme asi 20 minut, ozdobíme zbylým strouhaným sýrem, rozmarýnem i slaninou a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy