REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené plněné sladké brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vydlabané brambory upečené v troubě, naplněné rozmixovanou bramborovou dření, smaženou cibulkou s rozmarýnem, smetanou, vajíčkem a sýrem, nakonec v troubě zapečené, ozdobené zbylým sýrem, rozmarýnem a zkaramelizovanou slaninou.


Ingredience:
5 ks plátků anglické slaniny
3 ksstředně velkých sladkých brambor
2 ksmalých cibulek
1 ksvekého vejce
1 lžičkanasekaného rozmarýnu
3 lžícemásla
2 lžícetmavého přírodního cukru
2 lžícesmetany ke šlehání
50 gstrouhaného sýra
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Důkladně omyté kartáčkem sladké brambory rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme doměkka, pak je necháme vychladnout
2. Pekáček vyložíme alobalem, postavíme do něho mřížku, na ni položíme plátky slaniny, posypeme cukrem a pečeme v troubě při 200 °C asi 15 minut, až bude slanina vypečená a zkaramelizovaná, necháme vychladnout a pak ji na hrubo nakrájíme
3. V pánvi na 1 lžíci rozehřátého másla necháme zesklovatět očištěné na drobno nasekané cibulky, přidáme většinu na jemno nasekaného rozmarýnu a smažíme 1 minutu, poté sundáme z tepla
4. Vychladlé brambory podélně překrojíme, opatrně vydlabeme a necháme malý okraj, aby vznikly mističky
5. Vydlabanou dřeň rozmixujeme se zbylým máslem, cibulkou s rozmarýnem, rozklepnutým vejcem, smetanou, většinou na jemno nastrouhaným sýrem, solí a pepřem
6. Brambory naplníme připravenou směsí, na plechu je v troubě zapékáme asi 20 minut, ozdobíme zbylým strouhaným sýrem, rozmarýnem i slaninou a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy