REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené koleno II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dobře okořeněné koleno upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
1 ksvětšího vepřového kolena
6 kskuliček celého pepře
6 ksstroužků česneku
2 ksvětší cibule
2 ksbobkového listu
500 mlčerného piva
1 lžičkadrceného kmínu
1/4 lžičkymletého zázvoru
1 lžícesádla
voda
sůl

Postup:

1. Případné chloupky na kůži kolena opálíme, maso pak omyjeme pod studenou vodou a necháme důkladně okapat
2. Koleno nařízneme podél kosti (aby se lépe propékalo), do masa vetřeme sůl, mletý zázvor, drcený kmín a polovinu prolisovaného česneku
3. Okořeněné maso vložíme do pekáče, obložíme nahrubo nakrájenou cibulí, plátky zbylého česneku, přidáme celé koření
4. Koleno podlijeme trochou vody, přikryjeme a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C doměkka, během pečení koleno obracíme a přeléváme pivem a šťávou z výpeku
5. Když je maso měkké (lehce se odděluje se od kosti), pekáč odkryjeme, přelijeme šťávou a pivem a dopékáme, dokud se neutvoří křupavá kůrčička.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy