REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené koleno III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předvařené koleno potřené česnekem a upečené spolu se šalotkami doměkka.


Ingredience:
1 ksvepřového kolena
1 kscibule
3 ksstroužků česneku
7 kshřebíčků
20 ksšalotek
1 lžícesádla
vývar
voda
kmín
sůl

Postup:

1. Očištěné koleno omyjeme, dáme do osolené vody s oloupaným stroužkem česneku i oloupanou cibulí a vaříme do poloměkka, pak z vody vyjmeme a necháme oschnout
2. Potom povrch kolena nařežeme do ozdobné mřížky, pokmínujeme, osolíme, potřeme zbylými oloupanými utřenými stroužky česneku a přelijeme rozpuštěným sádlem
3. Do pekáčku dáme oloupané šalotky, na ně posadíme koleno, podlijeme vývarem a přiklopené pečeme v troubě při 180 °C 1 hodinu za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vývarem
4. Poté odklopíme, do kolena zapícháme hřebíčky a pečeme dalších 30 minut nebo dokud není maso upečené doměkka.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy