Předvařené koleno potřené česnekem a upečené spolu se šalotkami doměkka.
Ingredience:
1 ks | vepřového kolena |
1 ks | cibule |
3 ks | stroužků česneku |
7 ks | hřebíčků |
20 ks | šalotek |
1 lžíce | sádla |
vývar | |
voda | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné koleno omyjeme, dáme do osolené vody s oloupaným stroužkem česneku i oloupanou cibulí a vaříme do poloměkka, pak z vody vyjmeme a necháme oschnout
2. Potom povrch kolena nařežeme do ozdobné mřížky, pokmínujeme, osolíme, potřeme zbylými oloupanými utřenými stroužky česneku a přelijeme rozpuštěným sádlem
3. Do pekáčku dáme oloupané šalotky, na ně posadíme koleno, podlijeme vývarem a přiklopené pečeme v troubě při 180 °C 1 hodinu za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vývarem
4. Poté odklopíme, do kolena zapícháme hřebíčky a pečeme dalších 30 minut nebo dokud není maso upečené doměkka.
Podáváme s čerstvým chlebem.