REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené koleno bez kosti

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykostěné vepřové koleno, potřené marinádou, zamotané do tvaru rolády a upečené doměkka na cibulce, podlité světlým pivem.


Ingredience:
1 ksvepřového kolena ze zadní nohy
2-3 kscibule
0,3 lsvětlého piva
kmín
pepř
sůl
Na marinádu:
2 lžícenejlépe francouzské hořčice
2-3 ksstroužky česneku
0,2 lsvětlého piva
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme marinádu, česnek utřeme se solí, promícháme spolu s hořčicí a pivem
2. Koleno vykostíme, mírně naklepeme a osolíme, okořeníme pepřem a kmínem
3. Připravený plát masa potřeme marinádou a zamotáme jako ptáček, zajistíme párátky, grilovacími jehlami, nebo zavážeme nití
4. Pekáč vymažeme tukem a posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, na vrstvu cibule položíme připravené koleno, to ještě podlijeme pivem
5. Pečeme zaklopené v troubě vyhřáté na 200 °C asi 60 minut, odklopené dalších cca 30 minut, až bude mít kolínko pěkně křupavou kůžičku, během pečení několikrát maso přelijeme šťávou z výpeku a případně podlijeme dalším pivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy