Vepřové koleno pečené v troubě s kmínem, česnekem a cibulí.
Ingredience:
2 kg | vepřového kolena |
500 ml | vody |
1 ks | cibule |
2 ks | stroužky česneku |
2 lžíce | hladké mouky |
celý kmín | |
sůl | |
nakládaná zelenina na ozdobení |
Postup:
1. Koleno zbavíme chlupů, dobře je omyjeme ve vlažné vodě a vložíme na pekáč
2. Osolíme, okmínujeme a přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na kousky a nasekaný česnek
3. Za stálého podlévání (aby kůže změkla) pečeme doměkka (180 °C)
4. Od poloviny pečení zvýšíme teplotu a kůžičku opečeme dozlatova
5. Měkká kolena z pekáče vyjmeme
6. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a dobře povaříme, až se tuk oddělí od šťávy
7. Tu procedíme přes hustý cedník a osolíme. Při podávání podlijeme jídlo šťávou a ozdobíme nakládanou zeleninou.