REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené divoké kachny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mladé divoké kachny naplněné cibulí, šalvějí a jablky smíchanými s mandlemi a marcipánem, upečené na slanině doměkka.


Ingredience:
2 ksmladých divokých kachen
6 ksjablek
5 ksjalovčinek
2 kssnítky šalvěje
1 kscibule
100 gmarcipánu
100 gplátků slaniny
50 gloupaných mandlí
200 mlbílého vína
2 lžícejablečného octa
2 lžícemedu
1 lžícemásla
šťáva z 1/2 citronu
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné kachny zevnitř i zvenku osolíme, opepříme a okořeníme drcenými jalovčinkami
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky, jablka oloupeme, vypíchneme jádřince, potřeme citronovou šťávou a marcipán smícháme s nasekanými mandlemi a směsí naplníme jablka
3. Do každé kachny dáme jablko, snítku šalvěje, kousek cibule, dáme do pekáčku vyloženým polovinou plátků slaniny prsíčky vzhůru, poklademe zbylými plátky slaniny, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a zprudka zapečeme
4. Pak přidáme máslo, zbytek cibule, teplotu snížíme na 180 °C, podlijeme bílým vínem, trochou vody a pečeme 1 hodinu za stálého podlévání, v polovině pečení přidáme zbylá plněná jablka a kachny dopečeme doměkka
5. Ke konci pečení stáhneme z prsíček slaninu, kůži potřeme směsí medu s octem a pečeme ještě pár minut dozlatova
6. Kachny podáváme s pečenými jablky, šťávou, sladkokyselým dušeným červeným zelím a knedlíkem.

Doporučení:

Místo divokých kachen můžeme upéct obyčejnou kachnu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Tradiční pokrmy pro další vánoční dny – na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok

I další sváteční dny o vánočních svátcích, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok se podává v českých domácnostech mnoho skvělých pokrmů. V mnoha rodinách nesmí chybět svíčková na smetaně nebo nějaká vepřová pečeně, na Svátek svatého Štěpána pak krůta plněná nádivkou či jiná drůbeží dobrota. Na silvestra pak asi všichni milujeme chlebíčky, či různé jednohubky. Opět jsme pro vás vybrali výběr těch nejzajímavějších receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na skvělá jídla, která se tradičně podávají další dny po Štědrém dnu, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok.

číst dále ...

Vánoční menu – tradiční česká štědrovečerní večeře

Tradiční vánoční pokrmy na Štědrovečerní menu. Výběr 25 nejlepších tradičních českých receptů na jídla servírovaná na Štědrý den. Vybrali jsme ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na klasické štědrovečerní předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty a moučníky.

číst dále ...

Studený podzim, teplé jídlo

V podzimní dny si naše tělo žádá více teplého jídla. Nejenom že se jím zahřejeme, ale dodá nám i potřebnou energii. V ideálním případě použijte i sezónní potraviny jako je řepa či brambory – ty mají výborný sytící index. Pomyslnou třešničkou je pak mák, kterým jídlo náležitě vyladíte.

číst dále ...

Globus: trvanlivé potraviny a drogerie pro Sbírku potravin levněji

Všech patnáct hypermarketů Globus se zapojí do letošní podzimní Sbírky potravin, která proběhne v sobotu 23. listopadu. Globus je nejdéle fungujícím partnerem sbírek a letošní akci podpoří speciální akční nabídkou, platnou jen v den sbírky a pro vybrané trvanlivé potraviny nebo drogerii. Veřejné sbírce předchází i zaměstnanecká sbírka Globusu.

číst dále ...

Podzimní menu od Hollandie

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy