REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené česnekové vepřové ocásky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové křížové kosti, lidově vepřové ocásky, upečené v troubě ochucené kmínem a prolisovaným česnekem, servírované podlité šťávou z výpeku zředěnou vývarem z kostí a zeleniny.


Ingredience:
cca 3 kgvepřových křížových kostí s masem, sádlem a kůží
250 gkořenové zeleniny
4-5 ksstroužků česneku
2 ksstředně velké cibule
1 lžícehladké mouky
1 lžíce drceného kmínu
voda
sůl

Postup:
  1. Maso odřízneme od kosti, potřeme česnekem utřeným se solí, posypeme kmínem, necháme v chladu odležet nejméně 1 hodinu, nejlépe přes noc
  2. Kosti zalijeme vodou, osolíme, přidáme oíčištěnou, na kostičky pokrájenou zeleninu, vaříme na mírném zdroji tepla 2 hodiny
  3. Maso dáme do pekáče, mírně podlijeme vodou, zaklopíme a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme doměkka, pak odklopíme a dopečeme na barvu při 200 °C
  4. Maso vytáhneme, uchováme v teple, šťávu vydusíme na tuk, zahustíme ji moukou, pak přilijeme 250 ml vývaru z kostí a 15 minut povaříme
  5. Plátky masa servírujeme podlité šťávou.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy