REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená žebra s marinádou z medu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na výborná pečená žebírka s marinádou z medu, sójové a worcesterové omáčky.


Ingredience:
Recept na 1,5 kg vepřových žebírek:
3 lžícemedu
2 lžíceoleje
1 lžícesójové omáčky
2 lžičkygrilovacího koření nebo koření na grilovaná žebra
2 lžičkypepře nebo pepřového koření
1 lžičkakremžské hořčice
1 lžičkaworcesterové omáčky
1 lžičkasoli
5 ksstroužků česneku
1 kscitrónu

Postup:

1. V misce rozmícháme tři vrchovaté polévkové lžíce medu, šťávu z jednoho citrónu a pět rozmačkaných stroužků česneku
2. Do směsi přidáme olej, kávovou lžičku kremžské hořčice, sójovou a worcester omáčku, vše podle chuti osolíme a opepříme
3. Nakonec přisypeme grilovací koření, znovu dobře promícháme
4. Žebra nakrájíme na jednotlivé kousky (po kosti), osolíme, opepříme, mírně potřeme marinádou a vložíme do předem vyhřáté trouby na 210 °C a pečeme 10 minut, pak troubu ztlumíme na 170 °C a pečeme cca 45 minut
5. Jakmile máme žebra akorát upečené (nesmí se rozpadat, ani být tuhá), vyndáme pekáček a žebra zalijeme zbytkem medové marinády
6. Při teplotě 165-170 °C necháme dopéci, marináda nám zkaramelizuje a spojí se s masem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy