REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené brambory s dijonskou majonézou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Brambory upečené v troubě dozlatova, podávané s dijonskou majonézou z medu, hořčice a základní majonézy.


Ingredience:
1 kgbrambor
olivový olej
mletý pepř
sůl
Na dijonskou majonézu:
15 lžicmajonézy
1 lžícedijonské hořčice
3 lžičky tekutého medu

Postup:

1. Nejdříve si uděláme dijonskou majonézu: do misky dáme dijonskou hořčici, majonézu, tekutý med, vše mírně našleháme a dáme stranou
2. Dobře omyté brambory nakrájíme na podlouhlé čtvrtky a vyskládáme je na plech vyloženým pečicím papírem
3. Osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 45 minut dozlatova, během pečení brambory otáčíme
4. Podáváme s připravenou majonézou a nakládanými okurkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy