Takto upravené brambory můžeme podávat jen tak, jako hlavní chod, například jako lehkou večeři, nebo jako přílohu například ke steakům.
Ingredience:
4-6 ks | brambor stejné velikosti |
250 g | ricotty |
3 polévkové lžíce | jogurtu |
1 hrst | čerstvých bylinek |
mletý černý pepř | |
olivový olej | |
alobal | |
sůl | |
pažitka na ozdobení |
Postup:
- Brambory se slupkou omyjte, osušte, osolte a položte na čtverce alobalu, které jste potřeli olejem. Dobře uzavřete, aby neunikala pára.
- Pečte na mřížce nebo na plechu při 180 °C asi 30–40 min doměkka.
- Rozbalte alobal a brambory ještě 10 minut opékejte dokřupava.
- Připravte náplň; ricottu rozmíchejte s jogurtem, nasekanými bylinkami, pepřem a solí.
- Odřízněte vršek, trochu vydlabejte a naneste náplň. Ozdobte pažitkou.
Recept k článku: Zdravé, odlehčené… A přitom tak dobré!
Poznámka:Více skvělých receptů najdete na www.laformaggeria.com.