REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená marinovaná krkovice nebo bůček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept má kořeny v Číně. Libový bůček nebo krkovička se marinuje v celku 6 dnů v pikantní marinádě, pak se upeče.


Ingredience:
1 kglibovějšího bůčku nebo krkovice v celku
125 mlšvestkové omáčky
125 mlsójové omáčky
3-4 lžícetekutého medu
2 ksstroužky česneku
1 kszázvoru velkého tak 10 cm
tuk na vymazání plechu
voda na podlití

Postup:

1. Nejprve si připravíme marinádu; smícháme švestkovou a sójovou omáčku spolu s medem, nastrouhaným zázvorem a prolisovaným česnekem
2. Marinádou potřeme omyté, osušené maso a dáme do lednice, každý den vepřové otočíme a znovu potřeme, marinujeme 6 dní!
3. Marinované vepřové maso dáme do tukem vymazaného pekáčku, mírně podlijeme vodou a pozvolna pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C doměkka, občas maso mírně podlijeme horkou vodou a přelijeme výpekem
4. Upečené vepřové nakrájíme na plátky a podáváme s různě upravenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy