Tento recept má kořeny v Číně. Libový bůček nebo krkovička se marinuje v celku 6 dnů v pikantní marinádě, pak se upeče.
Ingredience:
1 kg | libovějšího bůčku nebo krkovice v celku |
125 ml | švestkové omáčky |
125 ml | sójové omáčky |
3-4 lžíce | tekutého medu |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | zázvoru velkého tak 10 cm |
tuk na vymazání plechu | |
voda na podlití |
Postup:
1. Nejprve si připravíme marinádu; smícháme švestkovou a sójovou omáčku spolu s medem, nastrouhaným zázvorem a prolisovaným česnekem
2. Marinádou potřeme omyté, osušené maso a dáme do lednice, každý den vepřové otočíme a znovu potřeme, marinujeme 6 dní!
3. Marinované vepřové maso dáme do tukem vymazaného pekáčku, mírně podlijeme vodou a pozvolna pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C doměkka, občas maso mírně podlijeme horkou vodou a přelijeme výpekem
4. Upečené vepřové nakrájíme na plátky a podáváme s různě upravenými brambory.