REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená krkovička na kapustě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky krkovičky upečené se slaninou a ochucenou kapustou doměkka.


Ingredience:
600 gvykostěné krkovičky
100 ganglické slaniny
1 ksmenší kapusty + voda
1 kscibule
1 dlsilného vývaru
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou krkovičku nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme
2. Z kapusty odstraníme vnější poškozené listy, nakrájíme ji na široké pruhy, spaříme 5 minut ve vroucí osolené vodě (nepřiklápíme pokličkou), potom vodu slijeme a kapustu necháme okapat
3. Na dno pekáčku dáme na kostičky nakrájenou slaninu, na ni rozložíme opepřenou kapustu promíchanou s oloupanou na drobno nakrájenou cibulí, navrch položíme plátky krkovičky a vše zalijeme vývarem
4. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme zakryté doměkka (asi 60 minut), během pečení maso obrátíme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy