REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená rolovaná plec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku upečená svázaná vepřová plec, nejdříve opečená ze všech stran na troše oleje, pak dopečená doměkka podlitá pivem. Servírovaná nakrájená na silnější plátky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kgvepřové plece s kostí
4 ksstroužky česneku
1 kscibule
1 lžícesádla
1 skleničkasvětlého piva
kmín
pepř
sůl

Postup:
  1. Plec vykostíme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem
  2. Pak ji srolujeme, svážeme a opečeme na lžíci oleje ze všech stran
  3. Do pekáčku dáme zbytek tuku, pokrájenou cibuli, podlijeme pivem a zvolna pečeme  v troubě vyhřáté na 190-200 °C do měkka, přičemž z boku odškrabáváme výpek.
Doporučení:

Podáváme například s bramborovým knedlíkem a dušeným hlávkovým zelím.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy