REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená krůtí prsa s omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené válečky z krůtích prsou upečené podlité vínem a obložené meruňkami doměkka, podávané s lahodnou omáčkou z výpeku a dalších ingrediencí.


Ingredience:
400 gkrůtích prsou
200 gmeruněk
4 lžícemeruňkové marmelády
1 lžícesójové omáčky
2 dlbílého vína
mletý pepř
mleté chilli
olej
sůl

Postup:

1. Očištěná prsa podélně rozkrojíme na dva díly, každý svážeme kuchyňským provázkem do válečku, osolíme, opepříme, posypeme podle chuti chilli, potřeme olejem a necháme asi 30 minut odležet při pokojové teplotě
2. Pak je vložíme do kastrolu s rozehřátým olejem a opečeme ze všech stran dozlatova
3. Maso zalijeme bílým vínem, přidáme polovinu vypeckovaných, na kousky nakrájených meruněk, vše vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka (asi 10 minut)
4. Měkké maso vyjmeme, kastrol postavíme na sporák a výpek z masa přivedeme k varu, přidáme marmeládu, zbylé půlky meruněk, krátce povaříme, dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou
5. Válečky masa zbavíme provázku, nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, doplníme půlkami meruněk, přelijeme omáčkou a podáváme s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy