REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená krůtí kapsa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené krůtí maso naplněné lučinou, podávané s podušenými rajčátky a vařeným, pak opečeným chřestem.


Ingredience:
700 gkrůtích prsou
150 glučiny
500 gcherry rajčátek
80 gmásla
2 ksstroužků česneku
1 kssvazku chřestu
3 lžíceolivového oleje
šťáva z 1 citronu
hrst nasekané pažitky
rostlinný olej
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Lučinu promícháme s na jemno nasekanou pažitkou
2. Krůtí prsa očistíme, opláchneme, osušíme, podélně nařízneme tak, aby vznikla kapsa, osolíme, opepříme, naplníme lučinou, převážeme kuchyňským provázkem, opečeme v pánvi po obou stranách na rozehřátém oleji
3. Přendáme do pekáčku, podlijeme trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme doměkka za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou, pak měkké maso vyjmeme, zabalíme do alobalu, necháme asi 15 minut odpočinout a potom nakrájíme na plátky
4. Oloupané na drobno nasekané stroužky česneku krátce orestujeme na rozehřátém olivovém oleji, přidáme omytá pokrájená rajčátka, osolíme, opepříme a necháme krátce podusit
5. Chřest zbavíme dřevnatých konců, oloupeme a uvaříme na skus v osolené a citronovou šťávou ochucené vodě, scedíme, necháme okapat a v pánvi opečeme na rozehřátém másle
6. Opečený chřest i podušená rajčátka podáváme k pečenému masu a vařeným bramborám.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy