REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená krůta s mandlovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečená krůta naplněná nádivkou připravenou z nastrouhaných mandlí a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 kskrůty
100 gmásla
100 gslaniny
hladká mouka
horká voda
sůl
Na nádivku:
250 gžemle
100 gmásla
50 goloupaných mandlí
15 gcukru
1 dlsmetany
3 ksvejce
špetka mletého muškátového květu
trochu citrónové kůry
sůl

Postup:

1. Důkladně očištěnou, opranou a osušenou krůtu připravíme k pečení; nohy pod stehenními klouby nožem nasekneme a paličkou přerazíme, vidličku provlékneme mezi šlachami, které vytrháme, s poslední šlachou odpadnou běháky
2. Částí slaniny prošpikujeme prsa a stehna
3. Očištěnou a prosolenou krůtu naplníme připravenou nádivkou, otvor zašijeme nití a dáme na rozpuštěné máslo v pekáči
4. Pečeme za občasného přelévání šťávy z výpeku, sem tam krůtu při pečení obracíme, aby se nám maso peklo stejnoměrně
5. Upečenou krůtu vyjmeme, naporcujeme
6. Šťávu necháme vysmahnout, pak ji zaprášíme hladkou moukou, zarestujeme, zalijeme horkou vodou, nakonec hotovou šťávu procedíme.

Příprava nádivky:
1. Máslo se žloutky a solí utřeme do pěny, ochutíme květem a strouhanou citrónovou kůrou, osladíme
2. Přidáme drobné kostičky žemle zvlhčené smetanou, přisypeme nastrouhané mandle
3. Nakonec do nádivky vmícháme sníh ze tří bílků.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy