REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená kachní prsa s višněmi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná kachní prsa pečená s anglickou slaninou, šalotkou a višněmi, podlitá vínem, dochucená bujónem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
4 kskachních prsou
1 ksšalotky
250 gvišní (mohou být i kompotované)
150 ganglické slaniny
200 mlčerveného vína
1 kostkabujónu
1 lžícesolamylu
1 lžícecukru
2 lžíceoleje
1 ksšalotky
mletý pepř
šťáva z 1 citronu
sůl
Na marinádu:
1/2 lžičkymletého nového koření
1 lžícekoření na drůbež
1 lžícecukru
2 lžíceoleje
mletý pepř
mletá skořice

Postup:

1. Očištěná kachní prsa opláchneme, osušíme a ostrým nožem nařízneme kůži
2. V misce smícháme olej, špetku mleté skořice, mleté nové koření, koření na drůbež, špetku mletého pepře, cukr, připravenou směs vidličkou prošleháme, vložíme do ní kachní prsa a necháme v chladu 6 hodin marinovat, během marinování maso několikrát obrátíme
3. Kachní prsa lehce osolíme, na rozehřátém oleji po obou stranách krátce opečeme, dáme do pekáčku, přidáme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, oloupanou, nadrobno nasekanou šalotku, vypeckované višně, rozdrobený bujón, víno a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C doměkka
4. Upečené maso vyndáme a uchováme v teple, do vypečené šťávy vmícháme rozmíchaný v troše vody solamyl, krátce prohřejeme, omáčku dochutíme solí, pepřem, cukrem a citronovou šťávou
5. Kachní prsa nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s opečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy