REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená kachní prsa s višněmi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná kachní prsa pečená s anglickou slaninou, šalotkou a višněmi, podlitá vínem, dochucená bujónem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
4 kskachních prsou
1 ksšalotky
250 gvišní (mohou být i kompotované)
150 ganglické slaniny
200 mlčerveného vína
1 kostkabujónu
1 lžícesolamylu
1 lžícecukru
2 lžíceoleje
1 ksšalotky
mletý pepř
šťáva z 1 citronu
sůl
Na marinádu:
1/2 lžičkymletého nového koření
1 lžícekoření na drůbež
1 lžícecukru
2 lžíceoleje
mletý pepř
mletá skořice

Postup:

1. Očištěná kachní prsa opláchneme, osušíme a ostrým nožem nařízneme kůži
2. V misce smícháme olej, špetku mleté skořice, mleté nové koření, koření na drůbež, špetku mletého pepře, cukr, připravenou směs vidličkou prošleháme, vložíme do ní kachní prsa a necháme v chladu 6 hodin marinovat, během marinování maso několikrát obrátíme
3. Kachní prsa lehce osolíme, na rozehřátém oleji po obou stranách krátce opečeme, dáme do pekáčku, přidáme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, oloupanou, nadrobno nasekanou šalotku, vypeckované višně, rozdrobený bujón, víno a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C doměkka
4. Upečené maso vyndáme a uchováme v teple, do vypečené šťávy vmícháme rozmíchaný v troše vody solamyl, krátce prohřejeme, omáčku dochutíme solí, pepřem, cukrem a citronovou šťávou
5. Kachní prsa nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s opečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy