Marinovaná kachní prsa pečená s anglickou slaninou, šalotkou a višněmi, podlitá vínem, dochucená bujónem a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
4 ks | kachních prsou |
1 ks | šalotky |
250 g | višní (mohou být i kompotované) |
150 g | anglické slaniny |
200 ml | červeného vína |
1 kostka | bujónu |
1 lžíce | solamylu |
1 lžíce | cukru |
2 lžíce | oleje |
1 ks | šalotky |
mletý pepř | |
šťáva z 1 citronu | |
sůl | |
Na marinádu: | |
1/2 lžičky | mletého nového koření |
1 lžíce | koření na drůbež |
1 lžíce | cukru |
2 lžíce | oleje |
mletý pepř | |
mletá skořice |
Postup:
1. Očištěná kachní prsa opláchneme, osušíme a ostrým nožem nařízneme kůži
2. V misce smícháme olej, špetku mleté skořice, mleté nové koření, koření na drůbež, špetku mletého pepře, cukr, připravenou směs vidličkou prošleháme, vložíme do ní kachní prsa a necháme v chladu 6 hodin marinovat, během marinování maso několikrát obrátíme
3. Kachní prsa lehce osolíme, na rozehřátém oleji po obou stranách krátce opečeme, dáme do pekáčku, přidáme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, oloupanou, nadrobno nasekanou šalotku, vypeckované višně, rozdrobený bujón, víno a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C doměkka
4. Upečené maso vyndáme a uchováme v teple, do vypečené šťávy vmícháme rozmíchaný v troše vody solamyl, krátce prohřejeme, omáčku dochutíme solí, pepřem, cukrem a citronovou šťávou
5. Kachní prsa nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s opečenými bramborami.