REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená kachní prsa se švestkovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi na másle s bylinkami opečená kachní prsa, dopečená v troubě doměkka, servírovaná s domácí švestkovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4-5 porcí:
2 ksvykoštěná kachní prsa i s kůží
1 kshvězdičky anýzu
30 gmásla
1 snítkatymiánu
čerstvě nadrcený pepř
sůl
Na švestkovou omáčku:
250 gzralých, vypeckovaných švestek
300 mlhovězího vývaru
50 mlčerveného vína
2 lžícetřtinového curku
1 lžíceolivového oleje
1 ksšalotky

Postup:

1. Nožem nařízneme kůži na očištěných prsíčkách do mřížky, maso dobře osolíme a okořeníme pepřem 2. Na nepřilnavé, dobře rozpálené pánvi položíme prsa kůží dolů, opékáme je 6-7 minut, pak maso otočíme, do pánve přihodíme tymián, anýz a máslo, počkáme, až se máslo rozpustí, a pak celý obsah pánve přendáme do pekáče
3. Aby bylo maso uvnitř pěkně růžové, pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 5-6 minut, kdo má rád maso propečenější, nechá kachnu v troubě cca 10-12 minut
4. Upečená kachní prsa vytáhneme z trouby, maso necháme 5 minut odpočinout, pak nakrájíme na plátky a ihned podáváme spolu se švestkovou omáčkou.

Příprava švestkové omáčky:
1. V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku doměkka (dáme pozor, aby nechytila barvu)
2. Přidáme švestky nakrájené na menší klínky, cukr a pozvolna mícháme, až se cukr rozpustí
3. V této fázi přilijeme do omáčky víno a vývar a 15 minut vše povaříme do zhoustnutí
4. Omáčku servírujeme teplou!

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme například bramborovou kaši.

Poznámka:

Recept na vývar najdete zde: Hovězí vývar (Conzommé – konzomé).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy