REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená kachna s pomeranči

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachna pečená na cibulovém základě podlitá vínem, sójovou omáčkou a drůbežím vývarem, ochucená pomarančovou kůrou.


Ingredience:
1 ksmladé kachny
1 kscibule
3 kspomerančů
200 mldrůbežího vývru
200 mlvína
2 lžícesójové omáčky
1 lžícepomerančové marmelády
1 lžícemedu
olej
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Dobře očištěnou kachnu opláchneme, osušíme, osolíme z venku i zevnitř
2. Oloupanou na drobno nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova na rozehřátém oleji, přidáme na jemno nastrouhanou kůru z 1 pomeranče, víno, drůbeží vývar, sójovou omáčku, provaříme a nalijeme do pekáčku
3. Potom do pekáčku vložíme kachnu a pečeme zakryté ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 50 minut, pak kachnu obrátíme a pečeme dalších 45 minut za průběžného přelévání vypečenou šťávou 4. Po upečení šťávu slijeme, zvýšíme teplotu na 200 °C a kachnu dopékáme odkrytou asi 15 minut, dokud se nevytvoří zlatavá kůrčička
5. Do zbylé šťávy přidáme med, marmeládu, oloupané na malé kousky nakrájené pomeranče, dochutíme solí i pepřem a chvíli povaříme
6. Kachnu naporcujeme a při servírování přeléváme šťávou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy