REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená kachna s pomeranči

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachna pečená na cibulovém základě podlitá vínem, sójovou omáčkou a drůbežím vývarem, ochucená pomarančovou kůrou.


Ingredience:
1 ksmladé kachny
1 kscibule
3 kspomerančů
200 mldrůbežího vývru
200 mlvína
2 lžícesójové omáčky
1 lžícepomerančové marmelády
1 lžícemedu
olej
mletý pepř
sůl

Postup:
  1. Dobře očištěnou kachnu opláchneme, osušíme, osolíme z venku i zevnitř.
  2. Oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova na rozehřátém oleji, přidáme najemno nastrouhanou kůru z 1 pomeranče, víno, drůbeží vývar, sójovou omáčku, provaříme a nalijeme do pekáčku.
  3. Potom do pekáčku vložíme kachnu a pečeme zakryté ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 50 minut, pak kachnu obrátíme a pečeme dalších 45 minut za průběžného přelévání vypečenou šťávou.
  4. Po upečení šťávu slijeme, zvýšíme teplotu na 200 °C a kachnu dopékáme odkrytou asi 15 minut, dokud se nevytvoří zlatavá kůrčička.
  5. Do zbylé šťávy přidáme med, marmeládu, oloupané na malé kousky nakrájené pomeranče, dochutíme solí i pepřem a chvíli povaříme.
  6. Kachnu naporcujeme a při servírování přeléváme šťávou.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Už žádné číské dorty! Lučina Smetanová vykouzlí svěžejší, ale přesto plnou chuť cheesecaku

Čistá chuť přírody, to je Lučina – tradiční, česká značka, která s láskou vyrábí své poctivé produkty z kvalitních a přírodních surovin, již od roku 1981. Na začátku byla Lučina kostka, v průběhu let se však portfolio Lučiny postupně rozrůstalo o další přírůstky a dnes můžeme v obchodě nakoupit přes 30 různých produktů – od krémového žervé přes salátové sýry až po lahodný skyr či smetanový sýr ze kterého lze upéct ten nejsvěžejší smetanový cheesecake, který jste kdy ochutnali.

číst dále ...

Tonka – fermentovaná semena tropického stromu

V tonce se dokonale prolíná chuť vanilky, mandlí a rumu. Fermentovaná semena tropického stromu, která vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, dokážou skvěle nahradit vanilku.

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Hřib horský

Tento hřib roste opravdu velmi vzácně od července až do září a to ve vyšších polohách pod smrky a jedlemi. V Červeném seznamu uveden jako ohrožený druh, jeho nálezy by se měly dokladovat a evidovat.

číst dále ...

Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější? Poznejte jeho druhy

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy