Kachna pečená v troubě potíraná medovou zálivkou.
Ingredience:
1 ks | středně velké kachny |
1 ks | kostky drůbežího bujónu |
4 lžíce | tekutého medu |
3 lžíce | sójové omáčky |
3 lžíce | dezertního vína (vermut, sherry) |
1 lžíce | tekutého polévkového koření |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Kostku bujónu rozpustíme v půl litru vroucí vody
2. Přidáme sojovou omáčku, med, polévkové koření a dezertní víno
3. Umytou kachnu prosolíme z venku i zevnitř
4. Zalijeme ji částí tekuté směsi a pak kachnu posypeme kmínem
5. Pečeme při teplotě kolem 190-200 °C přiklopenou, občas ji musíme podlít výpekem a zalít zbylou směsí
6. Ke konci pečení kachnu odkryjeme, aby dostala pěknou barvu a měla křupavou kůrčičku.
Jako přílohu doporučujeme vařenou rýži.