REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená jehněčí kolínka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pozvolna, za nízké teploty, na kostičkách zeleniny upečená jehněčí kolínka, prošpikovaná slaninou, servírovaná podlitá šťávou z výpeku.


Ingredience:
6-8 ksjehněčích kolínek
200 gslovácké slaniny
500 mlčerveného vína
4 ksčervené cibule
2 kspalice česneku
2 ksmrkve
1 ksřapíkatého celeru
nové koření
olivový olej
hrubozrnná sůl
jarní zelené bylinky (tymián, rozmarýn, šalvěj, bobkový list)

Postup:

1. Jednotlivé palice česneku zabalíme do alobalu a dáme je péci do trouby vyhřáté na 200 °C tak na 30 minut
2. Omytá, osušená a odblaněná kolínka prošpikujeme částí slaniny
3. Do pekáče dáme oloupanou, na osminky pokrájenou cibuli a očištěnou zeleninu pokrájenou na kostičky, na tuto směs položíme kolínka, do kterých jsme vetřeli směs z nasekaných bylinek, olivového oleje a soli
4. Vrch kolínek poklademe bobkovými listy a novým kořením, kolem poházíme kostičky zbylé slaniny, vše zalijeme červeným vínem a dáme péci do trouby vyhřáté na 150 °C, pečeme asi 4 hodiny zakryté alobalem a to za občasného přelévání výpekem
5. Měkké maso vyjmeme, zeleninu propasírujeme a výpek zredukujeme (chvíli povaříme, aby se nám odpařila přebytečná voda) na požadovanou hustotu
6. Kolínka servírujeme spolu s pečeným česnekem a různě upravenými brambory, podlitá šťávou z výpeku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy