REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívané jehně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Větší přední díl jehněte naplněný lehkou nádivku ze sněhu z bílků, másla utřeného se solí, žloutků, strouhanky a nadrobno nakrájené petrželky, upečený v troubě doměkka.


Ingredience:
1/2 ksvětšího předního dílu jehněte
2 lžícestrouhanky
80 gmásla
voda
sůl
Na nádivku:
100 gstrouhanky
60 gmásla
1/8 lmléka
3 ksžloutky
sníh ze 3 ks bílků
petrželka
sůl

Postup:

1. Přední díl jehněte opereme, otřeme, vytvoříme kapsu, uvnitř i na povrchu maso osolíme, naplníme nádivkou a zašijeme nebo sepneme jehlami
2. Na pekáči rozehřejeme máslo, na dno položíme kosti a na ně vložíme maso nádivkou nahoru, potřeme máslem a upečeme dočervena, což bude trvat asi 60-70 minut, při pečené jehněčí potíráme máslem a podléváme vařící vodou
3. Nakonec maso posypeme strouhankou a necháme několik minut v teplé, vypnuté troubě odležet
4. Hotové maso nakrájíme a na talířích jednotlivé porce podlijeme vypečenou šťávou.

Příprava nádivky:
Do másla utřeného se solí vmícháme žloutky, strouhanku navlhčenou mlékem, nadrobno nakrájenou petrželku a tuhý sníh z bílků, nádivku lehce promícháme.

Doporučení:

Jako příloha se hodí vařené nebo opečené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy