REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená jehněčí kolínka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kolínka z jehněte upečená v troubě na zelenině, podlitá bílým vínem.


Ingredience:
4 ksjehněčí kolínka
8 ksstroužků česneku
4 kscibule
4 ksmrkve
1/2 ksceleru
100 gslaniny
červené víno
bobkový list
pepř
sůl

Postup:

1. Kolínka zbavíme přebytečného tuku, sundáme blanky, maso omyjeme, pak narovnáme do pekáče 2. Přidáme nakrájený celer, mrkev, cibuli, česnek, 2 ks bobkové listy a slaninu, vše osolíme, pokropíme červeným vínem, přiklopíme druhým pekáčem a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C, pečeme přiklopené zhruba 1,5 hodiny
3. Zhruba po 90 minutách sundáme druhý pekáč, znovu pokropíme vínem a ještě pečeme dalších 30 minut
4.

Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy