REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pažitková žloutková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z jíšky, drůbežího vývaru, smetany, másla, nasekané pažitky a vaječných žloutků.


Ingredience:
300 mlchladného silného drůbežího vývaru
150 mlsmetany na vaření
1 velká hrstnakrájené pažitky
2 lžícezakysané smetany
2 lžícehladké mouky
2 ksžloutky
cca 2 cm velký plátek másla
sůl

Postup:

1. Nejprve z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a dobře rozmícháme, aby se neutvořily hrudky
2. Přidáme obě smetany pokojové teploty, osolíme a rozmícháme, necháme provařit 10 minut
3. Vsypeme posekanou pažitku, necháme přejít varem a odstavíme ze zdroje tepla
4. Nakonec za intenzivního míchání vlijeme rozmíchané žloutky, dochutíme solí.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy