REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka hrc frc aneb co dům dal

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá polévka ze zbytků, která ale dobře chutná! Připravená je z vývaru nebo vody, koření, květáku a další zeleniny, zahuštěná je jíškou.


Ingredience:
cca 200 gpár růžiček květáku
1000 mlzeleninového vývaru nebo vody
1 vrchovatá lžícehladké mouky
2 lžícemásla
1 lžičkamajoránky
2 ksbrambory
1 ksstroužek česneku
1 kscibule
pepř
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory nakrájíme na kostky, cibuli na čtvrtiny, květák rozebereme na růžičky a vše dáme vařit do vody nebo vývaru
2. Osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek
3. Z másla a mouky vymícháme světlou jíšku, zalejeme trochou studené vody a přidáme do polévky
4. Necháme provařit, nakonec přidáme majoránku a dle chuti event. dosolíme.

Doporučení:

Zdobíme nasekanou petrželovou natí.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy