Rychlá polévka ze zbytků, která ale dobře chutná! Připravená je z vývaru nebo vody, koření, květáku a další zeleniny, zahuštěná je jíškou.
Ingredience:
cca 200 g | pár růžiček květáku |
1000 ml | zeleninového vývaru nebo vody |
1 vrchovatá lžíce | hladké mouky |
2 lžíce | másla |
1 lžička | majoránky |
2 ks | brambory |
1 ks | stroužek česneku |
1 ks | cibule |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Oloupané brambory nakrájíme na kostky, cibuli na čtvrtiny, květák rozebereme na růžičky a vše dáme vařit do vody nebo vývaru
2. Osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek
3. Z másla a mouky vymícháme světlou jíšku, zalejeme trochou studené vody a přidáme do polévky
4. Necháme provařit, nakonec přidáme majoránku a dle chuti event. dosolíme.
Zdobíme nasekanou petrželovou natí.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová