REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Myslivecká houbová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z lesních hub, červeného vína, vývaru, cibule, slaniny a dalších ingrediencí.


Ingredience:
300 glesních hub
40 gslaniny
30 ghladké mouky
1 kscibule
1,2 lvývaru z kostí (může být i z kostky)
150 mlčerveného vína
4 lžíce smetany
1 lžíce oleje
petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Nakrájíme si očištěné houby na plátky, oloupanou cibuli na drobno, slaninu na malé kostičky a petrželku nasekáme na jemno
2. V hrnci si na oleji rozškvaříme slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, houby a za občasného promíchání podusíme 5 minut
3. Poté zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, rozmícháme a povaříme, dokud houby nezměknou
4. Nakonec do polévky přilijeme červené víno, přidáme smetanu, osolíme, opepříme a podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy