REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pastýřské jehněčí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky jehněčího masa a uzeného bůčku podušené na cibulovém základě spolu s česnekem doměkka.


Ingredience:
600 gjehněčího masa (hřbet nebo kýta)
200 guzeného bůčku
2 lžícesádla
1 lžícehladké mouky
4 ksstroužků česneku
1 ksvelké cibule
špetka kmínu
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme i s uzeným bůčkem na stejně velké kostky
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na proužky a oloupané stroužky česneku na tenké plátky
3. V kastrolu na rozehřátém sádle necháme lehce zesklovatět nakrájenou cibuli i česnek, pokmínujeme, přidáme nakrájené maso a vše za stálého míchání orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a pod pokličkou zvolna dusíme do téměř měkka, podle potřeby za občasného podlévání vodou
4. Pak skoro měkké maso zalijeme hladkou moukou rozmíchanou dohladka v troše studené vody, krátce povaříme a podle chuti osolíme i opepříme.

Doporučení:

Servírujeme s orestovanou zeleninou a bramborovými noky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy