Kostky jehněčího masa a uzeného bůčku podušené na cibulovém základě spolu s česnekem doměkka.
Ingredience:
600 g | jehněčího masa (hřbet nebo kýta) |
200 g | uzeného bůčku |
2 lžíce | sádla |
1 lžíce | hladké mouky |
4 ks | stroužků česneku |
1 ks | velké cibule |
špetka kmínu | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme i s uzeným bůčkem na stejně velké kostky
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na proužky a oloupané stroužky česneku na tenké plátky
3. V kastrolu na rozehřátém sádle necháme lehce zesklovatět nakrájenou cibuli i česnek, pokmínujeme, přidáme nakrájené maso a vše za stálého míchání orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a pod pokličkou zvolna dusíme do téměř měkka, podle potřeby za občasného podlévání vodou
4. Pak skoro měkké maso zalijeme hladkou moukou rozmíchanou dohladka v troše studené vody, krátce povaříme a podle chuti osolíme i opepříme.
Servírujeme s orestovanou zeleninou a bramborovými noky.