Opečené plátky masa podušené na cibulovém základě spolu s houbami a vínem.
Ingredience:
700 g | jehněčího (skopového) masa |
100 g | hub |
200 ml | zeleninového vývaru |
200 ml | bílého vína |
150 ml | smetany |
1 lžíce | hladké mouky |
1 ks | cibule |
bobkový list | |
šťáva z 1 citronu | |
mletý pepř | |
tymián | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Omyté maso zbavíme blan, tuku, nakrájíme na plátky, na rozehřátém oleji po obou stranách orestujeme a vyndáme
2. Ve výpeku zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, maso vrátíme zpět, znovu opečeme, zaprášíme hladkou moukou, podlijeme vínem a částí vývaru
3. Pak osolíme, opepříme, posypeme tymiánem, přidáme bobkový list a pod poklicí dusíme 40 minut, potom přidáme očištěné na plátky nakrájené houby a vše dusíme doměkka (podle potřeby za občasného podlévání zbylým vývarem)
4. Nakonec přilijeme smetanu, vše ochutíme citronovou šťávou a ještě chvíli povaříme.
Podáváme s bramborovými plackami.