REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí plátky na houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky masa podušené na cibulovém základě spolu s houbami a vínem.


Ingredience:
700 gjehněčího (skopového) masa
100 ghub
200 mlzeleninového vývaru
200 mlbílého vína
150 mlsmetany
1 lžícehladké mouky
1 kscibule
bobkový list
šťáva z 1 citronu
mletý pepř
tymián
olej
sůl

Postup:

1. Omyté maso zbavíme blan, tuku, nakrájíme na plátky, na rozehřátém oleji po obou stranách orestujeme a vyndáme
2. Ve výpeku zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, maso vrátíme zpět, znovu opečeme, zaprášíme hladkou moukou, podlijeme vínem a částí vývaru
3. Pak osolíme, opepříme, posypeme tymiánem, přidáme bobkový list a pod poklicí dusíme 40 minut, potom přidáme očištěné na plátky nakrájené houby a vše dusíme doměkka (podle potřeby za občasného podlévání zbylým vývarem)
4. Nakonec přilijeme smetanu, vše ochutíme citronovou šťávou a ještě chvíli povaříme.

Doporučení:

Podáváme s bramborovými plackami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy