REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pařížská šlehačka s banánem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smetana povařená s cukrem a kakaem na pařížskou a servírovaná s banánem a mandlemi.


Ingredience:
250 mlsmetany
150 mlvaječného likéru
25 gcukru krystal
20 gkakaa
3 ksbanánu
šlehačka
pražené sekané
mandle na ozdobení

Postup:

1. Kakao s cukrem promícháme, zalijeme smetanou a přivedeme k varu, za občasného zamíchání vychladíme a dáme na 7 hodin do lednice
2. Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka, dáme do sklenic, zalijeme likérem
3. Šlehačku vyndáme z lednice, vyšleháme, dáme na banány, ozdobíme šlehačkou a sekanými mandlemi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy