Retro dezert skvělý ke kávě či teplému mléčnému punči. Klasika z dob dávno minulých, která ale stále chutná!
Ingredience:
Rozpis na cca 10 kusů: | |
Na těsto: | |
1 vrchovatá lžíce | hladké mouky |
100 g | mletých vlašských ořechů |
100 g | moučkového cukru |
1 ks | vejce |
1 balení | čokoládové polevy |
Na krém: | |
80 g | másla |
40 g | krupicového cukru |
10 g | holandského kakaa |
1 ks | vejce |
Co ještě potřebujeme: | |
papír na pečení, cukrářské sáčky a vodní lázeň |
Postup:
- Do mísy dáme všechny suroviny na těsto, důkladně je promícháme, pomocí cukrářského sáčku tvarujeme na plechu vyloženém papírem na pečení jednotlivé rohlíčky.
- V trouby vyhřáté na 150 °C pečeme do světle hnědé barvy, což bude trvat kolem 20 minut. Necháme úplně vychladnout.
- Připravíme krém; ve vodní lázni ušleháme vejce spolu s cukrem a kakaem na hladký krém, necháme mírně prochladnout, pak do krému zašleháme povolené máslo, dáme vychladit do lednice.
- Krémem naplníme cukrářský sáček, ozdobně ho nastříkáme na jednotlivé banánky, ty dáme do lednice opět vychladit (lze dát i na chvíli do mrazáku).
- Máčíme v rozehřáté polevě, jen krátce, budou-li banánky dobře vychlazené, poleva ihned ztuhne.