REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pařížské banánky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Retro dezert skvělý ke kávě či teplému mléčnému punči. Klasika z dob dávno minulých, která ale stále chutná!


Ingredience:
Rozpis na cca 10 kusů:
Na těsto:
1 vrchovatá lžícehladké mouky
100 gmletých vlašských ořechů
100 gmoučkového cukru
1 ksvejce
1 baleníčokoládové polevy
Na krém:
80 gmásla
40 gkrupicového cukru
10 gholandského kakaa
1 ksvejce
Co ještě potřebujeme:
papír na pečení, cukrářské sáčky a vodní lázeň

Postup:
  1. Do mísy dáme všechny suroviny na těsto, důkladně je promícháme, pomocí cukrářského sáčku tvarujeme na plechu vyloženém papírem na pečení jednotlivé rohlíčky.
  2. V trouby vyhřáté na 150 °C pečeme do světle hnědé barvy, což bude trvat kolem 20 minut. Necháme úplně vychladnout.
  3. Připravíme krém; ve vodní lázni ušleháme vejce spolu s cukrem a kakaem na hladký krém, necháme mírně prochladnout, pak do krému zašleháme povolené máslo, dáme vychladit do lednice.
  4. Krémem naplníme cukrářský sáček, ozdobně ho nastříkáme na jednotlivé banánky, ty dáme do lednice opět vychladit (lze dát i na chvíli do mrazáku).
  5. Máčíme v rozehřáté polevě, jen krátce, budou-li banánky dobře vychlazené, poleva ihned ztuhne.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy