REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pařížská roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus naplněný pařížskou šlehačkou, stočený do rolády a posypaný hoblinkami čokolády, vychlazený v ledničce.


Ingredience:
80 gkrupicového cukru
80 ghladké mouky
30 ghořké čokolády
3 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru
Krém (pařížská smetana):
500 mlsmetany ke šlehání 33 %
50 gkrupicového cukru
40 gkakaa
Na ozdobení:
100 gčokoládových hoblinek
jahody

Postup:

1. Smetanu svaříme s krupicovým cukrem a kakaem, necháme ji vychladnout a uložíme přes noc do lednice (pařížskou šlehačku připravujeme nejlépe den předem)
2. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny, z bílků a krupicového cukru vyšleháme tuhý sníh, pak obě vaječné hmoty spojíme, nakonec vmícháme prosátou mouku a nastrouhanou hořkou čokoládu 3. Těsto rozetřeme na plech vyloženým pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 10 minut, po upečení přendáme korpus i s papírem na vál, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout, pak plát otočíme na čistý pečící papír a ten, na kterém se korpus pekl, velice opatrně odloupneme
4. Vychlazenou kakaovou smetanu vyšleháme, zhruba dvě třetiny šlehačky rozetřeme na upečený korpus a ten pak papírem stočíme do rolády
5. Moučník zabalený v papíře uložíme na hodinu do lednice, pak papír sejmeme a povrch rolády potřeme zbylou šlehačkou, posypeme hoblinkami čokolády a dozdobíme nakrájenými jahodami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy