REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paprikáš z točeného salámu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulovém základě opečená kolečka točeného salámu, podušená s rajčaty a feferonkami.


Ingredience:
500 gtočeného salámu
70 ganglické slaniny
2 ksrajčata nebo 2 lžíce kečupu
1 ksvětší cibule
1-2 ksfeferonky
1 ksstroužek česneku
1/2 ksmasoxové kostky
1 lžícehladké mouky
1 lžícečervené papriky
mletý pepř
majoránka
voda na podlití

Postup:

1. Točený salám zbavíme slupky a nakrájíme jej na kolečka
2. Do hrnce předem rozškvařit na kostičky pokrájenou slaninu a na ni dáme zpěnit na kolečka nakrájenou cibuli
3. Přisypeme lžičku a hned přidáme rozkrájený salám, který osmažíme z obou stran
4. Přidáme na čtvrtky rozkrájená rajčata nebo kečup a feferonky nasekané zbavené jadřinců
5. Opepříme, osolíme a dusíme pod pokličkou
6. Jakmile se na dně vytvoří karamelový povlak, ihned pokrm zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání necháme zhnědnout
7. Vše zalijeme horkou vodou, přidáme půl kostky masoxu, utřený česnek a chvíli vše povaříme, aby se utvořila hladká omáčka
8. Nakonec paprikáš dochutíme majoránkou, případně dosolíme a už nevaříme.

Doporučení:

Servírujeme například s bramborovými šiškami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy