REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená slepice jako bažant

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept od naší čtenářky paní Maruš na slepici upravenou na způsob bažanta.


Ingredience:
1 ksslepice
1 ksvelké cibule
1 ksmalé cibulky
1 ksstroužek česneku
12 kskuliček nového koření
12 kskuliček pepře
4 ksbobkové listy
4 kskuličky jalovce
100 guzeného špeku (anglické slaniny)
1 lžícimásla
mrkev
petržel
celer
rozmarýn
tymián
kmín
sůl

Postup:

1. Rozmrazenou slepici očistíme, omyjeme,dáme do hrnce a zalijeme 2 litry studené vody
2. Přidáme očištěnou a omytou mrkev,celer, petržel,česnek,neoloupanou ale omytou malou cibulku, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření a sůl a vaříme asi 45 minut
3. Slepici vyjmeme z polévky, nakrájíme na jednotlivé porce, které prošpikujeme uzeným špekem (anglickou slaninou)
4. Na dno pekáče rozložíme na kolečka nakrájenou velkou cibuli na ni položíme jednotlivé kousky slepice přidáme 6 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, 4 rozmáčknuté kuličky jalovce, 4 bobkové listy, maso posypeme kmínem, rozmarýnou a tymiánem, podle potřeby osolíme, mírně podlijeme vodou a dáme péct do trouby
5. Maso obracíme a přeléváme výpekem až je měkké, podle potřeby podlíváme teplou vodou
6. Nakonec jednotlivé kousky potřeme máslem a dáme ještě na chvíli do trouby aby se udělala pěkná kůrčička
7. Z vývaru ve kterém se slepice vařila uděláme polévku jak jsme zvyklí, buď přidáme nudle nebo jakoukoliv zavářku.

Doporučení:

– Slepici podáváme s bramborami a zeleninovým salátem nebo s bramborovou kaší a salátem. Můžeme ji také podávat přímo s bramborovým salátem a nebo se zelím a knedlíkem.

Poznámka:

P.S. od paní Maruš – Protože slepici koupíme za pár korun ,tak nás tato úprava přijde na pár korun a pokud se nám podaří koupit trochu větší slepici je to úplně nejlepší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy