REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Panádlová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z bílého pečiva, zeleniny, slepičího bujónu a dalších ingrediencí.


Ingredience:
2 kstvrdé rohlíky nebo dva menší šálky strouhanky
1 ksslepičího bujónu
1 ksmrkve
1 kscibule
1 ksvejce
1-2 lžíceoleje nebo másla
1 lžícemásla
malý kousek celeru
kousek kapusty
muškátový květ
voda
sůl

Postup:

1. Rohlíky rozlámeme na menší kousky, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou (použijeme tak 1 l), přidáme slepičí bujón
2. Zvlášť na oleji nebo másle orestujeme dobře očištěnou, jemně nastrouhanou mrkev i celer, přidáme i malý kousek na tenké nudličky pokrájené kapusty a dáme vařit ke strouhance a rohlíkům
3. Když je zelenina měkká a pečivo rozvařené, přidáme rozšlehané vejce, necháme je ztuhnout a polévku dochutíme solí a muškátovým květem
4. Polévku rozdělíme do talířů a jednotlivé porce ozdobíme nadrobno nakrájenou, na másle osmahnutou cibulí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy