Polévka z bílého pečiva, zeleniny, slepičího bujónu a dalších ingrediencí.
Ingredience:
2 ks | tvrdé rohlíky nebo dva menší šálky strouhanky |
1 ks | slepičího bujónu |
1 ks | mrkve |
1 ks | cibule |
1 ks | vejce |
1-2 lžíce | oleje nebo másla |
1 lžíce | másla |
malý kousek celeru | |
kousek kapusty | |
muškátový květ | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Rohlíky rozlámeme na menší kousky, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou (použijeme tak 1 l), přidáme slepičí bujón
2. Zvlášť na oleji nebo másle orestujeme dobře očištěnou, jemně nastrouhanou mrkev i celer, přidáme i malý kousek na tenké nudličky pokrájené kapusty a dáme vařit ke strouhance a rohlíkům
3. Když je zelenina měkká a pečivo rozvařené, přidáme rozšlehané vejce, necháme je ztuhnout a polévku dochutíme solí a muškátovým květem
4. Polévku rozdělíme do talířů a jednotlivé porce ozdobíme nadrobno nakrájenou, na másle osmahnutou cibulí.