REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Panádlová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Staročeský recept na polévku z tvrdého pečiva, tedy z housek, rohlíků, žemlí … pečivo se rozvaří ve vodě nebo ve vývaru a polévka dochutí kořením, zeleninou, bylinkami, mlékem a vejcem.


Ingredience:
1 lvývaru (slepičí, vepřový)
2 ks tvrdé housky
1 ksmrkve
1 ksvejce
1 kskousek celeru
2 dlmléka
muškátový květ
strouhaný sýr
petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Pečivo na krájíme na plátky zalijeme vývarem a vaříme až se housky rozvaří
2. Slijeme housky, propasírujeme nazpět do vývaru, přidáme nakrájenou mrkev, celer a vaříme, až zelenina změkne
3. V mléce rozšleháme vejce, vlijeme do polévky, přidáme nasekanou petrželku, promícháme, ochutíme muškátovým květem, solí a pepřem.

Doporučení:

Do hotové polévky na talíři můžete přidat 1 lžíci strouhaného sýru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy