REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Palačinky plněné směsí z hovězího masem, zeleniny a bylinek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Usmažené palačinky plněné podušenou směsí z masa, paprik, zelených fazolek a bylinek.


Ingredience:
Na masovou směs:
500 grajčat
400 ghovězí kýty
250 gzelených fazolek
1 lžícenasekaného estragonu
2 ksčervených paprik
hrst sekané petrželky
olivový olej
mletý pepř
sůl
Na palačinky:
500 mlmléka
200 ghladké mouky
1 ksvejce
špetka soli
rostlinný olej na smažení

Postup:

1. Rajčata omyjeme, slupku nařízneme do kříže, vložíme do vroucí vody, spaříme je, ochladíme studenou vodou, oloupeme, vydlabeme z nich semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky
2. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky, očištěné zelené fazolky spaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme je a necháme je okapat
3. Maso očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, v pánvi na rozehřátém oleji zprudka opečeme, vmícháme nakrájené papriky, osmahneme je, pak přidáme rajčata, fazolky, na jemno nasekané bylinky, vše promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a krátce podusíme
4. Vejce rozšleháme s mlékem i špetkou soli, přidáme hladkou mouku a vymícháme hladké těstíčko, které necháme chvíli odpočinout, potom z něho v pánvi na rozehřátém oleji postupně usmažíme palačinky, které naplníme připravenou masovou směsí a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy