Usmažené palačinky plněné podušenou směsí z masa, paprik, zelených fazolek a bylinek.
Ingredience:
Na masovou směs: | |
500 g | rajčat |
400 g | hovězí kýty |
250 g | zelených fazolek |
1 lžíce | nasekaného estragonu |
2 ks | červených paprik |
hrst sekané petrželky | |
olivový olej | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na palačinky: | |
500 ml | mléka |
200 g | hladké mouky |
1 ks | vejce |
špetka soli | |
rostlinný olej na smažení |
Postup:
1. Rajčata omyjeme, slupku nařízneme do kříže, vložíme do vroucí vody, spaříme je, ochladíme studenou vodou, oloupeme, vydlabeme z nich semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky
2. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky, očištěné zelené fazolky spaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme je a necháme je okapat
3. Maso očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, v pánvi na rozehřátém oleji zprudka opečeme, vmícháme nakrájené papriky, osmahneme je, pak přidáme rajčata, fazolky, na jemno nasekané bylinky, vše promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a krátce podusíme
4. Vejce rozšleháme s mlékem i špetkou soli, přidáme hladkou mouku a vymícháme hladké těstíčko, které necháme chvíli odpočinout, potom z něho v pánvi na rozehřátém oleji postupně usmažíme palačinky, které naplníme připravenou masovou směsí a podáváme.