REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Palačinky plněné krůtím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Usmažené palačinky naplněné krémovým ragú.


Ingredience:
600 gkrůtích prsíček
500 gžampionů
150 gmrkve
300 mlslepičího vývaru
150 mlsmetany
100 mlbílého vína
3 lžíceoleje
2-3 lžícesvětlé jíšky
2 kscibule
1/2 kssvazku pažitky
1/2 kssvazku petrželky
mletý pepř
sůl
Na těsto:
375 mlmléka
125 mlminerální vody
2 lžícesměsi másla a oleje
175 ghladké nebo polohrubé mouky
4 ksvajec
sůl

Postup:

1. Z mléka, hladké mouky, vajec a soli připravíme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout
2. Žampiony očistíme a rozpůlíme, mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme na drobno
3. Očištěné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na nudličky a opečeme v pánvi na 1 lžíci rozehřátého oleje, osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve
4. V pánvi pak rozehřejeme další 2 lžíce oleje, opečeme na něm žampiony a cibuli, osolíme, opepříme, přidáme mrkev i maso, přilijeme vývar a víno, pánev zakryjeme poklicí a vše dusíme doměkka (asi 5 minut)
5. Pažitku i lístky petrželky nasekáme na drobno, přidáme k masu, přilijeme smetanu, přivedeme k varu, zahustíme jíškou, osolíme, opepříme a pak ragú udržujeme teplé
6. Do palačinkového těsta vmícháme minerální vodu, potom v pánvi rozehříváme po porcích máslo s olejem a z těstíčka na něm usmažíme 8 tenkých palačinek, které naplníme připraveným ragú a rozdělíme na talíře.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy