REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Palačinky plněné krůtím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Usmažené palačinky naplněné krémovým ragú.


Ingredience:
600 gkrůtích prsíček
500 gžampionů
150 gmrkve
300 mlslepičího vývaru
150 mlsmetany
100 mlbílého vína
3 lžíceoleje
2-3 lžícesvětlé jíšky
2 kscibule
1/2 kssvazku pažitky
1/2 kssvazku petrželky
mletý pepř
sůl
Na těsto:
375 mlmléka
125 mlminerální vody
2 lžícesměsi másla a oleje
175 ghladké nebo polohrubé mouky
4 ksvajec
sůl

Postup:

1. Z mléka, hladké mouky, vajec a soli připravíme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout
2. Žampiony očistíme a rozpůlíme, mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme na drobno
3. Očištěné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na nudličky a opečeme v pánvi na 1 lžíci rozehřátého oleje, osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve
4. V pánvi pak rozehřejeme další 2 lžíce oleje, opečeme na něm žampiony a cibuli, osolíme, opepříme, přidáme mrkev i maso, přilijeme vývar a víno, pánev zakryjeme poklicí a vše dusíme doměkka (asi 5 minut)
5. Pažitku i lístky petrželky nasekáme na drobno, přidáme k masu, přilijeme smetanu, přivedeme k varu, zahustíme jíškou, osolíme, opepříme a pak ragú udržujeme teplé
6. Do palačinkového těsta vmícháme minerální vodu, potom v pánvi rozehříváme po porcích máslo s olejem a z těstíčka na něm usmažíme 8 tenkých palačinek, které naplníme připraveným ragú a rozdělíme na talíře.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Návrhář Pavel Berky uspěl i v kuchyni, bojuje v soutěži MasterChef Česko

Světoznámému módnímu návrháři Pavlu Berkymu už nestačí jen ateliér. Pustil se do vaření v soutěži MasterChef, která právě odstartovala na Nově a sklidil obrovský úspěch. Jako první ze soutěžících postoupil rovnou mezi 16 nejlepších.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Mirror glaze cake

Video návod, jak vyrobit lesklý zrcadlový polevový dort. Můžete si vyrobit moderní dort, anglicky Mirror glaze cake, podle návodu tohoto videa z YOU TUBE z kanálu Tasty. Součástí videa je i text na recept v anglickém jazyce.

číst dále ...

15 nečekaných nápadů v kuchyni

V tomto videu vám ukážeme 15 užitečných nápadů pro vaši kuchyni. Sdílejte s přáteli tyto zajímavé vychytávky!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy