REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Palačinky plněné krůtím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Usmažené palačinky naplněné krémovým ragú.


Ingredience:
600 gkrůtích prsíček
500 gžampionů
150 gmrkve
300 mlslepičího vývaru
150 mlsmetany
100 mlbílého vína
3 lžíceoleje
2-3 lžícesvětlé jíšky
2 kscibule
1/2 kssvazku pažitky
1/2 kssvazku petrželky
mletý pepř
sůl
Na těsto:
375 mlmléka
125 mlminerální vody
2 lžícesměsi másla a oleje
175 ghladké nebo polohrubé mouky
4 ksvajec
sůl

Postup:

1. Z mléka, hladké mouky, vajec a soli připravíme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout
2. Žampiony očistíme a rozpůlíme, mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme na drobno
3. Očištěné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na nudličky a opečeme v pánvi na 1 lžíci rozehřátého oleje, osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve
4. V pánvi pak rozehřejeme další 2 lžíce oleje, opečeme na něm žampiony a cibuli, osolíme, opepříme, přidáme mrkev i maso, přilijeme vývar a víno, pánev zakryjeme poklicí a vše dusíme doměkka (asi 5 minut)
5. Pažitku i lístky petrželky nasekáme na drobno, přidáme k masu, přilijeme smetanu, přivedeme k varu, zahustíme jíškou, osolíme, opepříme a pak ragú udržujeme teplé
6. Do palačinkového těsta vmícháme minerální vodu, potom v pánvi rozehříváme po porcích máslo s olejem a z těstíčka na něm usmažíme 8 tenkých palačinek, které naplníme připraveným ragú a rozdělíme na talíře.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy