REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Palačinkový tunel

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z čerstvě připravených palačinek, džemu a sladké šlehačkové náplně připravený dezert, ztuhnutý v ve formě na biskupský chlebíček.


Ingredience:
Na palačinky:
250 mlmléka
125 gpolohrubé mouky
100 gdžemu
1 lžičkakrupicového cukru
1 ksvejce
špetka soli
olej na smažení
Na náplň:
400 mlsmetany ke šlehání
160 gmoučkového cukru
70 grozmixovaných čerstvých nebo mražených jahod
2 sáčkyztužovače šlehačky
Ostatní:
mikrotenová fólie (sáček)
forma na biskupský chlebíček

Postup:

1. Vejce rozšleháme s mlékem, cukrem, solí a moukou, usmažíme klasické palačinky
2. Z mikrotenové fólie vystřihneme obdélník odpovídající velikosti vnitřní plochy formy na biskupský chlebíček
3. Fólii poklademe palačinkami, které mezi sebou slepíme džemem, plát přeneseme i s fólií do formy
4. Jahody promícháme s 1/
2 ks oslazené šlehačky smíchané se ztužovačem, směsí naplníme formu a necháme ji ztuhnout
5. Doplníme zbylou šlehačkou, uzavřeme převislými konci palačinek, fólií a dáme ztuhnout do lednice.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy