REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Palačinkové lasagne

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Palačinky prokládané zeleninovou směsí a strouhaným sýrem, přelité jogurtem, posypané sýrem, zapečené dozlatova.


Ingredience:
350 gžampionů
200 gbílého jogurtu
120 gtvrdého sýra
2 lžícenasekané petrželky
6 ksrajčat
4 ksstroužků česneku
2 kscibule
2 ksmrkve
rostlinný olej
sušené oregano
sušená bazalka
sušený tymián
Na těsto:
200 ghladké mouky
150 mlmléka
2 ksvajec
olej
sůl

Postup:

1. Hladkou mouku smícháme s vlažným mlékem, vejci, špetkou soli, metličkou rozšleháme, připravíme řídké těsto, které necháme 10 minut odpočinout a pak usmažíme palačinky na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova
2. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, omytá rajčata i očištěné mrkve na menší kousky, oloupané stroužky česneku prolisujeme a oloupané cibule nakrájíme na jemno
3. Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli, česnek, mrkev i žampiony, pak přidáme nakrájená rajčata, oregano, tymián, bazalku, na drobno nasekanou petrželku, vše promícháme a dusíme doměkka 4. Zapékací mísu vytřeme olejem a střídavě do ní vrstvíme palačinky, zeleninovou směs a nastrouhaný sýr
5. Horní vrstvu přelijeme jogurtem, posypeme zbylým strouhaným sýrem, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 30 minut, až se sýr na povrchu rozpustí a zezlátne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Přivítejte jaro skleničkou květinového vína

Možná jste již zaexperimentovali s víny z jiného ovoce než z hroznů, ale co vína z květin? Nejen na českém trhu působí stále jako jeden z nejčerstvějších přírůstků, přitom jejich historie není o nic kratší než u tradičního vína. Za ochutnání rozhodně stojí. Ostatně s přicházejícím jarním obdobím je právě láhev dobře vychlazeného květinového vína tou, po které sáhnete, pokud chcete dny plné slunce a pučících stromů pořádně přivítat.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

Kapusta, polníček a řeřicha. Pusťte jaro do své kuchyně

Kvetoucí stromy a zpívající ptáci nám dávají jasně najevo, že je jaro už konečně tady. Kromě sluníčka a probouzející se přírody už také vykukuje první zelenina. Je tak nejvyšší čas dát sbohem vydatným a hutným pokrmům a otevřít se lehčím variantám. Mladá jarní zelenina vesměs nevyžaduje žádné složité úpravy a její chuť vynikne i krátkým varem. Báječná je však i zasyrova. Představíme vám 3 druhy zeleniny, které by neměly chybět v žádném jarním salátu.

číst dále ...

Maso a grilování: Kam pro ten nejlepší kus?

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger – steakových partií masa existuje několik, a ne každý se hodí na vše. Kritérií, podle kterých vybírat, je nepřeberné množství. Pokud si budete chtít při prvních jarních grilovačkách připravit lahodný steak, měli byste zvolit opravdu pěkně vyzrálý kus masa. Nezapomínejte, že s čím kvalitnějšími ingrediencemi pracujete, o to lepší bude výsledek.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy