REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Palačinkové lasagne

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Palačinky prokládané zeleninovou směsí a strouhaným sýrem, přelité jogurtem, posypané sýrem, zapečené dozlatova.


Ingredience:
350 gžampionů
200 gbílého jogurtu
120 gtvrdého sýra
2 lžícenasekané petrželky
6 ksrajčat
4 ksstroužků česneku
2 kscibule
2 ksmrkve
rostlinný olej
sušené oregano
sušená bazalka
sušený tymián
Na těsto:
200 ghladké mouky
150 mlmléka
2 ksvajec
olej
sůl

Postup:

1. Hladkou mouku smícháme s vlažným mlékem, vejci, špetkou soli, metličkou rozšleháme, připravíme řídké těsto, které necháme 10 minut odpočinout a pak usmažíme palačinky na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova
2. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, omytá rajčata i očištěné mrkve na menší kousky, oloupané stroužky česneku prolisujeme a oloupané cibule nakrájíme na jemno
3. Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli, česnek, mrkev i žampiony, pak přidáme nakrájená rajčata, oregano, tymián, bazalku, na drobno nasekanou petrželku, vše promícháme a dusíme doměkka 4. Zapékací mísu vytřeme olejem a střídavě do ní vrstvíme palačinky, zeleninovou směs a nastrouhaný sýr
5. Horní vrstvu přelijeme jogurtem, posypeme zbylým strouhaným sýrem, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 30 minut, až se sýr na povrchu rozpustí a zezlátne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy