REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovesné karbanátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karbanátky z ovesných vloček, ementálu a uzeného masa, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova, servírované s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.


Ingredience:
250 govesných vloček
150 gementálu
100 guzeného masa
2 ksstroužků česneku
3 ksvajec + obalování
1 lžičkatymiánu
1/2 lvody
sůl
olej na smažení
hladká mouka
strouhanka
Příloha:
bramborová kaše
vařené brambory

Postup:

1. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku, tymián, sůl, přivedeme k varu, přidáme vločky a za stálého míchání zvolna 5 minut povaříme, sundáme z tepla a necháme vychladnout
2. Pak přidáme 2 rozklepnutá vejce, na kostičky nakrájený ementál i uzené maso a ze směsi tvoříme karbanátky, které obalíme v klasickém trojobalu; mouce, vejci a strouhance
3. Na rozehřátém oleji usmažíme karbanátky z obou stran dozlatova a podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a kyselou okurkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy