Karbanátky z ovesných vloček, ementálu a uzeného masa, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova, servírované s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.
Ingredience:
250 g | ovesných vloček |
150 g | ementálu |
100 g | uzeného masa |
2 ks | stroužků česneku |
3 ks | vajec + obalování |
1 lžička | tymiánu |
1/2 l | vody |
sůl | |
olej na smažení | |
hladká mouka | |
strouhanka | |
Příloha: | |
bramborová kaše | |
vařené brambory |
Postup:
1. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku, tymián, sůl, přivedeme k varu, přidáme vločky a za stálého míchání zvolna 5 minut povaříme, sundáme z tepla a necháme vychladnout
2. Pak přidáme 2 rozklepnutá vejce, na kostičky nakrájený ementál i uzené maso a ze směsi tvoříme karbanátky, které obalíme v klasickém trojobalu; mouce, vejci a strouhance
3. Na rozehřátém oleji usmažíme karbanátky z obou stran dozlatova a podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a kyselou okurkou.