REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocný želé dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený dortový korpus pokladený ovocem, přelitý dortovým želé.


Ingredience:
70 ghladké mouky
60 gcukru krupice
1/2 ksbalíčku prášku do pečiva
2 lžíceoleje
2 ksvajec
Na náplň:
200 gmeruněk
100 gbroskví
100 ghroznového vína
100 gjahod
100 gkiwi
100 gmeruňkové marmelády
1 ksbalíčku čirého dortového želé

Postup:

1. Rozklepnutá vejce vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny, vmícháme prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, přilijeme olej a promícháme
2. Těsto vlijeme do dortové formy o průměru 26 cm, pečeme v troubě při 160 °C asi 45 minut a po upečení necháme ve formě korpus vychladnout
3. Povrch korpusu potřeme meruňkovou marmeládou a poklademe omytým, okapaným, podle potřeby na menší kousky nakrájeným ovocem
4. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu a ovoce jim přelijeme, dáme asi na 1 hodinu do ledničky ztuhnout, pak opatrně sundáme formu a dort nakrájíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy