REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocný moučník s bílou čokoládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč s tvarohovou náplní a ovocem.


Ingredience:
200 gpolohrubé mouky
150 gtuku na pečení (Hera apod.)
150 ghladké mouky
150 gcukru krystal
4 kssáčků vanilkového cukru
1 lžičkaprášku do pečiva
2 kskysané smetany
1 kscelého vejce
1 kstvarohu (250 g)
1 ksžloutku
1 kstabulky bílé čokolády
ovoce dle vašeho výběru

Postup:

Těsto:
1. Do mísy nakrájíme tuk na pečení,přidáme 100 g cukru, 1 vanilkový cukr, polohrubou a hladkou mouku, lžičku prášku do pečiva a žloutek, jedno celé vejce
2. Vše smícháme, hněteme v míse, až bude těsto dostatečně propracované
3. Necháme odležet a připravíme zatím náplňNáplň:
4. Vybrané ovoce (například jahody a meruňky) si nakrájíme na menší kousky
5. Do misky dáme tvaroh, dvě kysané smetany, 50 g cukru, 1 vanilkový cukr
6. Vše důkladně promícháme
7. Nachystáme si bílou čokoládu, celou tabulku nakrájíme nadrobno
8. Vezmeme 2/
3 těsta a „vmačkáme“ ho do předem nachystané dortové formy
9. Naneseme tvaroh smíchaný s kysanou smetanou, rovnoměrně rozetřeme, posypeme vanilkovým cukrem a začneme pokládat kousky nakrájeného ovoce (jahod a meruněk) 10. Posypeme posledním balíčkem vanilkového cukru
11. Zbylý kousek těsta prsty “natrháme“ na maličké kousky, kterými pokryjeme ovoce, celou plochu koláče
12. Vše posypeme předem připravenou nakrájenou bílou čokoládou
13. Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme 30-45 minut na 160-180 °C.

Doporučení:

Pokud chcete u tohoto ovocného koláče snížit kalorickou hodnotu, tak vám dáme pár rad:- místo cukru můžete použít umělé sladidlo na pečení, tvaroh bez tuku a kysanou smetanu „light“- místo 2 žloutků a 1 bílku můžete použít 3 bílky a nebo 2 bílky a 1 žloutek.

Poznámka:

Ovoce dle vašeho výběru a pokud můžeme doporučit, tak výborné jsou meruňky nebo broskve, či jahody a nebo vyzkoušejte kombinaci např. jahodovo-broskvovou apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy