REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocný moučník s bílou čokoládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč s tvarohovou náplní a ovocem.


Ingredience:
200 gpolohrubé mouky
150 gtuku na pečení (Hera apod.)
150 ghladké mouky
150 gcukru krystal
4 kssáčků vanilkového cukru
1 lžičkaprášku do pečiva
2 kskysané smetany
1 kscelého vejce
1 kstvarohu (250 g)
1 ksžloutku
1 kstabulky bílé čokolády
ovoce dle vašeho výběru

Postup:

Těsto:
1. Do mísy nakrájíme tuk na pečení,přidáme 100 g cukru, 1 vanilkový cukr, polohrubou a hladkou mouku, lžičku prášku do pečiva a žloutek, jedno celé vejce
2. Vše smícháme, hněteme v míse, až bude těsto dostatečně propracované
3. Necháme odležet a připravíme zatím náplňNáplň:
4. Vybrané ovoce (například jahody a meruňky) si nakrájíme na menší kousky
5. Do misky dáme tvaroh, dvě kysané smetany, 50 g cukru, 1 vanilkový cukr
6. Vše důkladně promícháme
7. Nachystáme si bílou čokoládu, celou tabulku nakrájíme nadrobno
8. Vezmeme 2/
3 těsta a „vmačkáme“ ho do předem nachystané dortové formy
9. Naneseme tvaroh smíchaný s kysanou smetanou, rovnoměrně rozetřeme, posypeme vanilkovým cukrem a začneme pokládat kousky nakrájeného ovoce (jahod a meruněk) 10. Posypeme posledním balíčkem vanilkového cukru
11. Zbylý kousek těsta prsty “natrháme“ na maličké kousky, kterými pokryjeme ovoce, celou plochu koláče
12. Vše posypeme předem připravenou nakrájenou bílou čokoládou
13. Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme 30-45 minut na 160-180 °C.

Doporučení:

Pokud chcete u tohoto ovocného koláče snížit kalorickou hodnotu, tak vám dáme pár rad:- místo cukru můžete použít umělé sladidlo na pečení, tvaroh bez tuku a kysanou smetanu „light“- místo 2 žloutků a 1 bílku můžete použít 3 bílky a nebo 2 bílky a 1 žloutek.

Poznámka:

Ovoce dle vašeho výběru a pokud můžeme doporučit, tak výborné jsou meruňky nebo broskve, či jahody a nebo vyzkoušejte kombinaci např. jahodovo-broskvovou apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy