REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocný letní koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený koláč z kynutého těsta pokladený meruňkami, borůvkami, rybízem, švestkami, malinami a višněmi, nakonec posypaný moučkovým cukrem.


Ingredience:
Na těsto:
300 gpolohrubé mouky
100 gcukru krupice
20 gdroždí
20 gvanilkového cukru
150 mlmléka
4 lžíceoleje
2 ksžloutků
špetka soli
Na náplň:
100 gborůvek
100 gmeruněk
100 gšvestek
100 gvišní
100 gmalin
100 gčerveného rybízu
Na posypání:
moučkový cukr

Postup:

1. Do mísy prosijeme polohrubou mouku, doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přilijeme polovinu vlažného mléka, přidáme lžičku krupicového cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek
2. Potom přidáme žloutky, zbylý krupicový cukr, vanilkový cukr, špetku soli, zbylé mléko, olej, promícháme a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě vykynout
3. Vykynuté těsto rozválíme na 1 cm plát, dáme na plech, poklademe do čtverců očištěným ovocem, necháme ještě 15 minut kynout, poté vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme zhruba 30 minut
4. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy