REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocný koláč s kokosovo-skořicovou drobenkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Geniální koláč s ovocem a voňavou drobenkou, na který nepotřebujete váhu, protože vám k odměření stačí kelímek, hrnek a lžíce. Je připravený za deset minut.


Ingredience:
400 mlkysaného mléka v kelímku (Kyška), nebo kefíru
1 kelímekpolohrubé mouky
1 kelímekhladké mouky
3/4 kelímkucukru
1/2kelímku oleje
2 kscelých vajíček
1 ksbalíčku pudinkového prášku s vanilkovou příchutí c
1 ksbalíčku kypřicího prášku
Na drobenku:
1 hrnekhrubé mouky
1 hrnekcukru
1/2 hrnkumásla nebo hery
4 lžíce kokosu
2 lžičkymleté skořice
Ovoce:
1 kgrozpůlených švestek - nebo jiného oblíbeného ovoce (i kompot)

Postup:

1. Na drobenku je třeba smíchat 1 hrnek cukru, 1 hrnek hrubé mouky, 1/
2 másla nebo hery (hrnky o objemu 250 ml), 2 lžičky mleté skořice a 4 lžíce kokosu
2. Z vajíček a cukru vyšleháme bílou pěnu
3. Do ní vmícháme kyselé mléko a olej
4. Kypřicí prášek smícháme s pudinkem a moukou a po částech vmícháme k vaječné směsi
5. Plech vymažeme olejem a vysypeme kokosovou moučkou
6. Na těsto naklademe ovoce a na závěr zasypeme drobenkou
7. Troubu předehřejeme a pečeme při 160 °C asi 40 – 50 minut.

Doporučení:

K odměření surovin používáme kelímek od kyšky, kefíru nebo kyselého mléka; hrnek je o objemu 250 ml.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy