REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocný koláč s kokosovo-skořicovou drobenkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Geniální koláč s ovocem a voňavou drobenkou, na který nepotřebujete váhu, protože vám k odměření stačí kelímek, hrnek a lžíce. Je připravený za deset minut.


Ingredience:
400 mlkysaného mléka v kelímku (Kyška), nebo kefíru
1 kelímekpolohrubé mouky
1 kelímekhladké mouky
3/4 kelímkucukru
1/2kelímku oleje
2 kscelých vajíček
1 ksbalíčku pudinkového prášku s vanilkovou příchutí c
1 ksbalíčku kypřicího prášku
Na drobenku:
1 hrnekhrubé mouky
1 hrnekcukru
1/2 hrnkumásla nebo hery
4 lžíce kokosu
2 lžičkymleté skořice
Ovoce:
1 kgrozpůlených švestek - nebo jiného oblíbeného ovoce (i kompot)

Postup:

1. Na drobenku je třeba smíchat 1 hrnek cukru, 1 hrnek hrubé mouky, 1/
2 másla nebo hery (hrnky o objemu 250 ml), 2 lžičky mleté skořice a 4 lžíce kokosu
2. Z vajíček a cukru vyšleháme bílou pěnu
3. Do ní vmícháme kyselé mléko a olej
4. Kypřicí prášek smícháme s pudinkem a moukou a po částech vmícháme k vaječné směsi
5. Plech vymažeme olejem a vysypeme kokosovou moučkou
6. Na těsto naklademe ovoce a na závěr zasypeme drobenkou
7. Troubu předehřejeme a pečeme při 160 °C asi 40 – 50 minut.

Doporučení:

K odměření surovin používáme kelímek od kyšky, kefíru nebo kyselého mléka; hrnek je o objemu 250 ml.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy